ffdgfdg Az oldal helyes megjelenítéséhez a Mozilla Firefox vagy az Internet Explorer böngészők legújabb verzióit ajánljuk.

Ha Internet Explorerben ezt a szöveget látja, kapcsolja ki a kompatibilitási nézetet!

Garger pincészet

A merlot

Önálló borként is megállja a helyét, de inkább a Cabernet fajták lekerekítésére alkalmazzák. Termőképessége közepes. Kései érésű, cukortartalma magas. Bogyói vastag héjúak, kevésbé lédúsak, sötétkékek. Általában október közepére éri el az ideális 18-20 mustfokot. Bora általában gyorsabban érik a cabernet fajtáknál. 10-15 év múltán is kiváló minőségű bor marad. Illat- és zamatanyagokban gazdag. Megfelelő cserzőanyaggal bíró, mégis bársonyos bor. Mélyvörös színű, telt, bársonyos ízű, finom zamatú, sok festékanyagot tartalmaz. Vadételekhez, marhahúsokhoz, baromfihúsok, halételek fogyasztásához kitűnő kísérő. Szervírozási hőmérséklet: 18°C.

Merlot

A kékfrankos

A kékfrankos szőlőfajta, amelyből tipikusan savhangsúlyos, gyümölcsös, tanninban közepesen gazdag, fűszeres karakterű száraz vörösborokat készítenek. Hasonnevei: többek közt Blaufränkisch, Blauer Limberger vagy Lemberger, Limberger, Franconia, Frankovka, Frankovka modra, Moravka. Magyarország legelterjedtebb vörös borszőlőfajtája.

Kékfrankos

A rozé

A rosé bor könnyedségét a reduktív technológia szigorú betartásával, az erjedésben keletkezett szén-dioxid megőrzésével, a legjobb szőlő válogatásával érjük el. E típusra az üde, gyümölcsös jelleg a jellemző, melyben a savaknak és aromáknak egyenlő szerep jut. Egyensúlyos karakterével étkezésekhez és baráti beszélgetésekhez egyaránt ajánljuk.

Garger Rozé